Не е тайна, че у дома сме ценители на лютото и то присъства задължително и в най-различни форми на масата ни.В градината отглеждаме повече от 200 стръка от над 10 различни сорта чушлета.От тази година имаме в колекцията си и най-лютият български сорт "Български морков" с лютивост от 10 000-30 000 сковила, но тях ще си ги пазя за друга рецепта.За тази използвах напукани сръбски чушлета, семето за които си донесох от една баба от пазара в Ниш. Тази разядка е доста огнена, но ако не сте профита на тема люто може да ползвате по-малко лют сорт чушлета. НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 600 гр. моркови 600 гр. тиквички 200 гр. люти чушки 500 мл. изварени домати 4-5 скилидки чесън връзка магданоз 150 мл. олио 50 мл. оцет 50 гр.захар(аз добавям 10 мл. течна стевия) сол черен пипер В блендер или с машинката за месо смиламе морковите, тиквичките, лютите чушки и чесъна. В дълбока тенджера с дебело дъно загряваме олиото и добавяме смлените зеленчуци.Разбъркваме...