Нисковъглехидратни постни сърми(Кето рецепта)



 На Бъдни вечер традицията повелява ястията да са постни, а постните сърми и чушки неотменно присъстват на трапезата ни всяка година по това време. 
 Проблемът тази година е, че от близо 8 месеца у дома част от нас спазват Нисковъглехидратен-Високомазнинен(Кето) режим на хранене и това изключва ориза, като част от храната ни.
 Ще си кажете, какво пък толкова, това са просто едни сърми и просто един ден от годината и сигурно ще сте прави, но за себе си съм решила да съм стриктна, защото започне ли човек да си търси оправдания, то всичко постигнато се обезсмисля.
 Така се роди рецептата за тези сърми.Естествено не съм открила топлата вода, защото хората от много време са открили, че карфиоленият ориз идеално замества истинският, а в комбинация с листата на киселото зеле дори не можете да разберете, че плънката е с карфиол.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


  • 3 ч.ч карфиолен ориз
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 500 гр. пресни печурки
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • олио от гроздови семки или зехтин
  • листа кисело зеле
  • сухи чушки
  • зелев сок

 В блендер смиламе на ситно лука и морковите, обелваме гъбите и ги нарязваме на дребно.
Карфиоления ориз приготвяме, като в блендера смиламе с пулсации карфиола до големина на оризово зърно.
В дълбок тиган загряваме мазнина и задушаваме лука и морковите, когато омекнат прибавяме гъбите и бъркаме, докато се запържат.Прибавяме сол на вкус(не прекалявайт, че ще заливаме и със зелев сок)черен и пушен червен пипер.Прибавяме и карфиоленият ориз, разбъркваме добре и заливаме с 1 к.ч вода.Готвим докато остане на мазнина.

 С така приготвената плънка завиваме сърмичките и пълним чушките.

Подреждаме ги в тавичка намазана с олио и поливаме с още малко олио отгоре.Покриваме ги със зелеви листа и заливаме със 1 ч.ч зелев сок.Печем в умерена фурна, докато се изпари течността и останат на мазнина.



 Ами това е рецептата, просто, лесно и много вкусно.

ДА ВИ Е СЛАДКО!!!






Коментари

Популярни публикации