Люта разядка(само за ценители)


 Не е тайна, че у дома сме ценители на лютото и то присъства задължително и в най-различни форми на масата ни.В градината отглеждаме повече от 200 стръка от над 10 различни сорта чушлета.От тази година имаме в колекцията си и най-лютият български сорт "Български морков" с лютивост от 10 000-30 000 сковила, но тях ще си ги пазя за друга рецепта.За тази използвах напукани сръбски чушлета, семето за които си донесох от една баба от пазара в Ниш.



Тази разядка е доста огнена, но ако не сте профита на тема люто може да ползвате по-малко лют сорт чушлета.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • 600 гр. моркови
  • 600 гр. тиквички
  • 200 гр. люти чушки
  • 500 мл. изварени домати
  • 4-5 скилидки чесън
  • връзка магданоз
  • 150 мл. олио
  • 50 мл. оцет
  • 50 гр.захар(аз добавям 10 мл. течна стевия)
  • сол
  • черен пипер
В блендер или с машинката за месо смиламе морковите, тиквичките, лютите чушки и чесъна.


 В дълбока тенджера с дебело дъно загряваме олиото и добавяме смлените зеленчуци.Разбъркваме, слагаме капак и задушаваме за 30 минути на умерен огън, като от време на време разбъркаме.После добавяме доматите, оцета, захарта и подправките и отново задушаваме под капак за 20 минути.След това махаме капака и започваме да бъркаме, докато се изпари течността и остане само на мазнина.

 След като изстине малко прибавяме нарязаният магданоз и пасираме.


Насипва се в малки бурканчета и се стерилизира за 20 минути.


Коментари

Популярни публикации