Люта разядка(само за ценители)
Тази разядка е доста огнена, но ако не сте профита на тема люто може да ползвате по-малко лют сорт чушлета.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 600 гр. моркови
- 600 гр. тиквички
- 200 гр. люти чушки
- 500 мл. изварени домати
- 4-5 скилидки чесън
- връзка магданоз
- 150 мл. олио
- 50 мл. оцет
- 50 гр.захар(аз добавям 10 мл. течна стевия)
- сол
- черен пипер
В блендер или с машинката за месо смиламе морковите, тиквичките, лютите чушки и чесъна.
В дълбока тенджера с дебело дъно загряваме олиото и добавяме смлените зеленчуци.Разбъркваме, слагаме капак и задушаваме за 30 минути на умерен огън, като от време на време разбъркаме.После добавяме доматите, оцета, захарта и подправките и отново задушаваме под капак за 20 минути.След това махаме капака и започваме да бъркаме, докато се изпари течността и остане само на мазнина.
След като изстине малко прибавяме нарязаният магданоз и пасираме.
Насипва се в малки бурканчета и се стерилизира за 20 минути.
Коментари
Публикуване на коментар