Топки от кайма със спаначен сос
Великден дойде и си отиде, а след него останаха голямо количество неизядени варени яйца.Днес ви предлагам една вкусна идея, как да оползотворим поне част от тях.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 кг. кайма
- 2 сурови яйца
- 6 сварени яйца
- подправка за кайма на Пикантина
- 100 гр. кашкавал
ЗА СОСА:
- 50 гр. краве масло
- 2-3 скилидки чесън
- 500 гр. пресен спанак
- 125 мл. животинска сметана
- сол
Замесваме каймата с двете сурови яйца и подправката за кайма и оставяме да престои 20-30 минути, като през това време приготвяме соса.В дълбок тиган слагаме маслото и добавяме нарязаният чесън да се задуши леко(внимавайте да не прегори), след което прибавяме добре измитият спанак и сотираме докато омекне.Добавяме 1 ч.ч. вода и след като заври пасираме директно в тигана.Сипваме сметаната, посоляваме и разбъркваме добре.
Разделяме каймата на 6 части и от тях оформяме топки, като в средата на всяка слагаме по едно сварено и обелено яйце и го обвиваме добре.
Печем 40 минути в загрята фурна, като няколко минути преди да извадим ястието поръсваме топките с настърган кашкавал.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар