Топки от кайма със спаначен сос


  Великден дойде и си отиде, а след него останаха голямо количество неизядени варени яйца.Днес ви предлагам една вкусна идея, как да оползотворим поне част от тях.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 1 кг. кайма
  • 2 сурови яйца
  • 6 сварени яйца
  • подправка за кайма на Пикантина
  • 100 гр. кашкавал
ЗА СОСА:

  • 50 гр. краве масло
  • 2-3 скилидки чесън
  • 500 гр. пресен спанак
  • 125 мл. животинска сметана
  • сол
  
  Замесваме каймата с двете сурови яйца и подправката за кайма и оставяме да престои 20-30 минути, като през това време приготвяме соса.В дълбок тиган слагаме маслото и добавяме нарязаният чесън да се задуши леко(внимавайте да не прегори), след което прибавяме добре измитият спанак и сотираме докато омекне.Добавяме 1 ч.ч. вода и след като заври пасираме директно в тигана.Сипваме сметаната, посоляваме и разбъркваме добре.
  Разделяме каймата на 6 части и от тях оформяме топки, като в средата на всяка слагаме по едно сварено и обелено яйце и го обвиваме добре.
  Печем 40 минути в загрята фурна, като няколко минути преди да извадим ястието поръсваме топките с настърган кашкавал.


ДА ВИ Е СЛАДКО!!!




Коментари

Популярни публикации