Пилинг за лице с розови листенца


 Днес ще ви представя нещо малко по-различно от рецепта за вкусна храна. Днес рецептата ще бъде за красота.
 Както знаете много обичам да експериментира и то не само в кухнята.Днешният експеримент е насочен към онези, които предпочитат натуралната козметика.
 Всички знаем, колко важно е редовно да почистваме лицето си и да отстраняваме мъртвите клетки и замърсяванията, за да се радваме на здрава и сияйна кожа.На пазара има огромно количество от почистващи продукти за лице, но истината е, че и ние сами може да си приготвим такива в домашни условия и то с минимум усилия и средства.
В моят пилинг съм добавила и етерични масла от лимонена трева(за сияйна кожа) и чаено дърво(антибактериално), но дори и без тях кожата ви ще изглежда чиста и сияеща след употребата на пилинга.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • 1 ч.ч. изсушени и стрити листенца от роза
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 ч.ч. кокосово масло
  • 10 капки етерично масло от лимонена трева(по желание)
  • 10 капки етерично масло от чаено дърво(по желание)

 Аз суша листенцата от рози в дехидратор на 50 градуса за два часа и половина, като избирам листенца от най-ароматните ми рози.След това веднага ги стривам, защото бързо отново поемат влагата от въздуха и омекват.
 В чопъра слагам листенцата и захарта и смесвам добре, след което добавям разтопеното кокосово масло и добавените в него етерични масла. Разбивам с 4-5 пулсации, за да се смесят добре продуктите.Съхранява се в добре затворено стъклено бурканче.Когато го ползвате, вземете със суха лъжичка малко от сместа и нежно разтрийте по предварително намокрената кожа на лицето, изплакнете с топла вода.След това се насладете на меката и почистена кожа на лицето си.
 Пилинга може да се ползва и за тяло, не само за лице.




Коментари

Популярни публикации