Пропускане към основното съдържание

Пилинг за лице с розови листенца


 Днес ще ви представя нещо малко по-различно от рецепта за вкусна храна. Днес рецептата ще бъде за красота.
 Както знаете много обичам да експериментира и то не само в кухнята.Днешният експеримент е насочен към онези, които предпочитат натуралната козметика.
 Всички знаем, колко важно е редовно да почистваме лицето си и да отстраняваме мъртвите клетки и замърсяванията, за да се радваме на здрава и сияйна кожа.На пазара има огромно количество от почистващи продукти за лице, но истината е, че и ние сами може да си приготвим такива в домашни условия и то с минимум усилия и средства.
В моят пилинг съм добавила и етерични масла от лимонена трева(за сияйна кожа) и чаено дърво(антибактериално), но дори и без тях кожата ви ще изглежда чиста и сияеща след употребата на пилинга.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • 1 ч.ч. изсушени и стрити листенца от роза
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 ч.ч. кокосово масло
  • 10 капки етерично масло от лимонена трева(по желание)
  • 10 капки етерично масло от чаено дърво(по желание)

 Аз суша листенцата от рози в дехидратор на 50 градуса за два часа и половина, като избирам листенца от най-ароматните ми рози.След това веднага ги стривам, защото бързо отново поемат влагата от въздуха и омекват.
 В чопъра слагам листенцата и захарта и смесвам добре, след което добавям разтопеното кокосово масло и добавените в него етерични масла. Разбивам с 4-5 пулсации, за да се смесят добре продуктите.Съхранява се в добре затворено стъклено бурканче.Когато го ползвате, вземете със суха лъжичка малко от сместа и нежно разтрийте по предварително намокрената кожа на лицето, изплакнете с топла вода.След това се насладете на меката и почистена кожа на лицето си.
 Пилинга може да се ползва и за тяло, не само за лице.




Коментари

Популярни публикации от този блог

Пресечено(домати с аспирин)

Това е рецепта от моето детство, типична за Врачанско и околностите.В нея няма нищо сложно, единствените точни пропорции са броят на аспирините, но има няколко тънкости при приготвянето. важно условие е доматите да са добре узрели, но не меки. приготвя се към края на лятото, след като преминат големите жеги. доматите трябва да са студени, ето защо аз ги бера от вечерта и през нощта ги оставям на студено. приготвя се рано сутринта преди да е станало горещо и веднага се прибира в мазето. Необходими продукти: добре узрели домати чушки(най-добре бяла капия) сол магданоз аспирин олио за запечатване на бутилките В моят случай доматите са една кофа, чушките около килограм почистени и една голяма връзка магданоз.Доматите се обелват и се нарязват на дребни кубчета, чушките също се режат на кубчета.Магданозът се наситнява.Всичко се смесва добре и се овкусява със сол.Готовата смес се измерва точно и на всеки литър се слагат три аспирина.Аз отделям малко от течността и...

Просеник със сирене

 Просеникът е още едно от нещата, които ми навяват спомени за детството, кухнята на баба и безгрижният живот. Така и не записах нейната рецепта, но след години свекърва ми сподели с мен своята рецепта за просеник със сирене, който на вкус и вид е същият като бабиният. Необходими продукти: 1ч.ч. =240 мл. 1 кофичка кисело мляко (400 мл.) 2 яйца 4 с.л. олио 1 ч.л. сода 2 ч.л. сол 1 ч.ч. натрошено сирене 1 ч.ч. бяло брашно 1 1/2 ч.ч. царевичен грис за качамак(или царевично брашно) 3 с.л. олио за намазване на тавата Включваме фурната да се загрява на 220 градуса. В купа разбиваме с вилица яйцата, млякото с угасената в него сода, олиото и солта.Добавяме сиренето и брашното и разбъркваме добре.Сипваме в тавата 3 с.л. олио, намасляваме добре и слагаме тавата в горещата фурна за 3-4 минути да се напече добре.Изваждаме и изсипваме сместа, печем 20-25 минути, докато се зачерви добре.

Сладко от смокини на фурна

  Есента е в разгара си, изпълнена с цветове и аромати.Обожавам този сезон, не само заради красотата му, а и заради това, че берем плодовете на труда ни в градината през лятото.Тази година двете ни смокини се отблагодариха за грижите с обилен плод, и той се превърна в невероятно ароматно сладко.Винаги, когато опитам сладко от смокини се сещам за една страхотна песен на Васил Найденов.  Този път обаче поради малкото време и многото задачи реших, че вместо да се въртя около котлона няколко часа, ще го изпека на фурна, така имах време да свърша и нещо друго междувременно.В моя случай, приготвих  Домашен бульон на кубчета  за зимата. Моите смокини бяха 8 кг. и ги пекох в две отделни тави, но в рецептата ще напиша пропорциите за 4 кг. като най общо пропорцията ми за сладка е на 1 кг. плод 500 гр.захар. НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 4 кг. добре узрели, но не прекалено меки смокини 2 кг. захар 10 гр.(1 пакетче) лимонена киселина Смокините се из...