Роле от свинска кожа и контрафиле



  Следващата рецепта не се препоръчва за вегетарианци, вегани, защитници на животни и хора със слаби сърца.Прасенцето чиято кожа е използвана в рецептата загуби живота си по хуманен начин, а ние ще отдадем дължимото му, като го изядем с удоволствие.
  Първото и най-важно условие, за да ви се получи ролето е качеството на свинската кожа.Тя трябва да е тънка(другата става само за цървули) и добре почистена(епилирана)


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • свинска кожа
  • свинско контрафиле
  • 1 стрък праз
  • зелев сок
  • сол
  • пушен червен пипер
  • черен пипер, млян и на зърна
  • чесън на прах
  • бахар на зърна
  • сол

  Кожата се нарязва на правоъгълници, а контрафилето на много тънки резени.Бялата част на праза се нарязва на дребно.
  Върху всяко парче кожа се слага от контрафилето натрито със сол, черен пипер, чесън на прах и пушен червен пипер.
Отгоре се слага малко праз.



Завива се на стегнато руло и се завързва здраво с конец.

 
Така оформените рула се слагат в тенджера и се заливат със зелев сок, добавя се зелената част на праза нарязана на едро, черен пипер и бахар на зърна.


Варят се 40 минути.Изваждат се да се охладят и и се махат конците.Прибират се за няколко часа в хладилник да стегнат.След което се консумират с червено вино и добра компания.




ДА ВИ Е СЛАДКО!!!








Коментари

Популярни публикации