Роле от свинска кожа и контрафиле
Следващата рецепта не се препоръчва за вегетарианци, вегани, защитници на животни и хора със слаби сърца.Прасенцето чиято кожа е използвана в рецептата загуби живота си по хуманен начин, а ние ще отдадем дължимото му, като го изядем с удоволствие.
Първото и най-важно условие, за да ви се получи ролето е качеството на свинската кожа.Тя трябва да е тънка(другата става само за цървули) и добре почистена(епилирана)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- свинска кожа
- свинско контрафиле
- 1 стрък праз
- зелев сок
- сол
- пушен червен пипер
- черен пипер, млян и на зърна
- чесън на прах
- бахар на зърна
- сол
Кожата се нарязва на правоъгълници, а контрафилето на много тънки резени.Бялата част на праза се нарязва на дребно.
Върху всяко парче кожа се слага от контрафилето натрито със сол, черен пипер, чесън на прах и пушен червен пипер.
Отгоре се слага малко праз.
Завива се на стегнато руло и се завързва здраво с конец.
Така оформените рула се слагат в тенджера и се заливат със зелев сок, добавя се зелената част на праза нарязана на едро, черен пипер и бахар на зърна.
Варят се 40 минути.Изваждат се да се охладят и и се махат конците.Прибират се за няколко часа в хладилник да стегнат.След което се консумират с червено вино и добра компания.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар