Шницели от карфиол
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 2 жълтъка
- 200 грама настърган кашкавал, или 100 грама настъргана моцарела и 100 грама кашкавал
- 1 глава настърган кромид лук
- 1 ч.л. сух босилек
- 2 с.л. наситнен магданоз
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л сол(може и по-малко, зависи от вкуса)
Карфиолът се настъргва и се смесва със солта, оставя се да престои 30 минути.Настърганият карфиол се изстисква добре през тензух или памуучна кърпа, след което се омесва с останалите продукти.Тавата на печката се обръща с дъното нагоре и се застила с хартия за печене, от сместа се взима количество колкото за едно кюфте и се оформят тънки правоъгълни шницелчета.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.
Ами това е :)
Да ви е вкусно!!!
1 ч.л(може и по-малко, зависи от вкуса)
ОтговорИзтриванекаква е последната съставка?
сол :) Редактирах го :)
ИзтриванеКаква е целта на обърнатата тава?
ОтговорИзтриванеТака е по рецептата, според мен целта е, ако евентуално пуснат течност да се оттече в страни и крайчетата да останат хрупкави
Изтриване