Днес ви представям една лесна и вкусна рецепта за соленки от нахут – перфектен избор за здравословна закуска или хрупкав снакс през деня. Те са богати на протеини, без глутен и се приготвят само с няколко прости съставки. Опитайте ги – ще се изненадате колко ароматни и питателни могат да бъдат!
Необходими продукти:
- 250 г брашно от нахут
- 750 мл вода
- 1 чл сол
- 1 сл зехтин
- 1 чл сух риган
- 1 чл нигела
- 1 чл сушена мащерка
- едра сол за поръсване
- чили за поръсване
Сложете в тенджера с незалепващо покритие водата и солта и след като заври добавете брашното и зехтина и започнете да бъркате енергично. Ще се получи гъст качамак, ако станат бучки минете с пасатор. Добавете подправките и изсипете в предварително намаслена тавичка 30/30 см. Загладете добре и поръсете с едрата сол и чилито. Оставете да изстине добре. Нарежете на ленти или кубчета и печете на части в еърфрайер за 15 минути на 200 градуса. Може да ги изпържите и с малко мазнина или да ги печете във фурната. Може да ги ползвате за мезе или да сервирате с хумус или други разядки за топене.


Коментари
Публикуване на коментар