Панирани пълнени цветове от тиквички.


 Днешната рецепта е в графата кулинарни експерименти. За нашите географски ширини звучи екзотично, но истината е, че в Италия приготвянето на цветовете от тиквички е нещо традиционно.
 Според мен са идеално мезе за бира или студено бяло вино. 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

  • 10 цвята от тиквичка
  • 200 грама извара(по-суха)
  • 50 грама пармезан
  • 2 яйца
  • Брашно
  • Магданоз, босилек, сол, черен пипер и олио за пържене.

 Цветовете се измиват и се маха плодника и тичинките, като се внимава да не се разкъса цвета. 
 В купа се смесва изварата с пармезана, 1 яйце, наситненият магданоз и босилек, сол и черен пипер на вкус. С малка лъжичка се пълнят цветовете и внимателно се завъртат венчелистчетата, за да се затвори като пакетче.
 Така напълнените цветове се потапят в разбито яйце и после в брашно и се пържат на умерен огън в малко мазнина. 


 След като са готови се изваждат и се оставят върху домакинска хартия да се отцеди излишната мазнина. 



Могат да се сервират както топли, така и студени, идеално вървят и с млечно-чеснов сос.






 

Да ви е сладко!!! 



Коментари

Популярни публикации