Панирани пълнени цветове от тиквички.
Днешната рецепта е в графата кулинарни експерименти. За нашите географски ширини звучи екзотично, но истината е, че в Италия приготвянето на цветовете от тиквички е нещо традиционно.
Според мен са идеално мезе за бира или студено бяло вино.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
- 10 цвята от тиквичка
- 200 грама извара(по-суха)
- 50 грама пармезан
- 2 яйца
- Брашно
- Магданоз, босилек, сол, черен пипер и олио за пържене.
Цветовете се измиват и се маха плодника и тичинките, като се внимава да не се разкъса цвета.
В купа се смесва изварата с пармезана, 1 яйце, наситненият магданоз и босилек, сол и черен пипер на вкус. С малка лъжичка се пълнят цветовете и внимателно се завъртат венчелистчетата, за да се затвори като пакетче.
Така напълнените цветове се потапят в разбито яйце и после в брашно и се пържат на умерен огън в малко мазнина.
След като са готови се изваждат и се оставят върху домакинска хартия да се отцеди излишната мазнина.
Могат да се сервират както топли, така и студени, идеално вървят и с млечно-чеснов сос.
Да ви е сладко!!!
Коментари
Публикуване на коментар