Салата с домати, патладжан и тиквички

Днешното предложение е за една лятна салата, която може да бъде и основно ястие в топлите вечери. Салатата изисква малко предварителна подготовка, но пък резултатът си заслужава.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
- 2 патладжана
- 2 тиквички
- 2 големи розови домата
- 250-300 гр. твърдо краве или овче сирене(най-добре домашно)
- магданоз
- босилек
- 2-3 скилидки чесън
- зехтин
- ябълков оцет
- сол
Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета и се накисват в подсолена вода за половин час, след което се изплакват и подсушава. Тиквичките също се нарязват на кубчета. В тавата на фурната се застила хартия за печене, изсипват се тиквичките и патладжана, посоляват се, поливат се с малко зехтин и се пекът до готовност, като се разбъркват от време на време.
Докато те се пекът приготвяме дресинга. В блендера слагаме чесъна, 7-8 листа босилек и шепа магданоз, добавят се 100 мл. зехтин, сол и 1 с. л. ябълков оцет и всичко се блендира до еднородна смес.
Тиквичките и патладжана трябва да са изстинали преди сервиране.
В чиниите на дъното се слагат печените зеленчуци, отгоре доматите нарязани на кубчета, сиренето и се полива с дресинга. Консумира се с добре изстудена ракия и в добра компания.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар