Салата с домати, патладжан и тиквички


 Днешното предложение е за една лятна салата, която може да бъде и основно ястие в топлите вечери. Салатата изисква малко предварителна подготовка, но пък резултатът си заслужава.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
  • 2 патладжана
  • 2 тиквички
  • 2 големи розови домата
  • 250-300 гр. твърдо краве или овче сирене(най-добре домашно) 
  • магданоз 
  • босилек
  • 2-3 скилидки чесън 
  • зехтин
  • ябълков оцет
  • сол

 Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета и се накисват в подсолена вода за половин час, след което се изплакват и подсушава. Тиквичките също се нарязват на кубчета. В тавата на фурната се застила хартия за печене, изсипват се тиквичките и патладжана, посоляват се, поливат се с малко зехтин и се пекът до готовност, като се разбъркват от време на време. 
 Докато те се пекът приготвяме дресинга. В блендера слагаме чесъна,  7-8 листа босилек и шепа магданоз, добавят се 100 мл. зехтин, сол и 1 с. л. ябълков оцет и всичко се блендира до еднородна смес.
 Тиквичките и патладжана трябва да са изстинали преди сервиране.

 В чиниите на дъното се слагат печените зеленчуци, отгоре доматите нарязани на кубчета, сиренето и се полива с дресинга. Консумира се с добре изстудена ракия и в добра компания. 

ДА ВИ Е СЛАДКО!!! 

Коментари

Популярни публикации