Кюфтенца с пилешко и тиквички
Днешната рецепта е изключително лесна и много вкусна, а и сега е сезона на тиквичките. Идеята откраднах от готвачът при Гала, но естествено имаше и малко импровизация.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
* две средни тиквички
* 250 грама сварено пилешко месо или остатъци от печено пиле накъсано на дребно
* 100 гр. кашкавал настърган на ситно ренде
* 80 гр. настърган Пармезан или Грана Падано(може да се замести с кашкавал)
* 1яйце
* 1 ч.ч хлебни трохи(Панко) може да се заменят и с галета, но в по малко количество
* сол, чесън на прах и черен пипер.
Тиквичките настъргвам и посолявам, оставям ги в гевгир да се отцедят поне за 30 минути, след което ги изстисквам добре. В купа смесвам всички съставки и сместа оставям за още 10 минути в хладилника.
Оформям малки кюфтенца, нареждам ги в кошницата на еърфраера, напръсквам ги с малко олио и пека 20 минути на 200 градуса.
Могат да се изпекат и във фурната на 200 градуса за 20 минути с вентилатор върху хартия за печене. Сервират се с чеснов сос.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар