Великденски яйца(перашки)

 Днес ще ви покажа любимият ми напълно натурален начин за боядисване на яйца за Великден.Перашките са винаги различни и гарантирано никога няма да останат незабелязани.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

  • Яйца
  • Люспи от лук
  • Интересни листа трева
  • Връзка магданоз
  • Оцет
  • Марли
  • Конец

За боядисването са нужни външните люспи на лука, като най-добре е да има и червени и оранжеви.



Люспите се нарязват на дребно. 


Приготвят се няколко интересни листенца трева. 


Върху суровото яйце се поставя листенце, притиска се с мокър пръст добре и се поръсва с нарязани люспи. 


Върху марлята се разпределят още нарязани люспи, поставя се яйцето със залепеното листо надолу 


и се завива на стегнато вързопче, като се завръзва с конец.
 

Така приготвените яйца се заливат със студена вода


добавя се нарязаният магданоз и 100 мл. оцет и се слагат да се варят на тих огън.


Варят се 10 минути след завиране, махат се от огъня и се оставят да изстинат във водата напълно.


След като изстинат марлите се махат и яйцата се почистват от люспите.


Почистените яйца се полират с тампонче напоено с олио.



Светли Великденски празници!!!






Коментари

Популярни публикации