Великденски яйца(перашки)
Днес ще ви покажа любимият ми напълно натурален начин за боядисване на яйца за Великден.Перашките са винаги различни и гарантирано никога няма да останат незабелязани.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
- Яйца
- Люспи от лук
- Интересни листа трева
- Връзка магданоз
- Оцет
- Марли
- Конец
За боядисването са нужни външните люспи на лука, като най-добре е да има и червени и оранжеви.
Люспите се нарязват на дребно.
Приготвят се няколко интересни листенца трева.
Върху суровото яйце се поставя листенце, притиска се с мокър пръст добре и се поръсва с нарязани люспи.
Върху марлята се разпределят още нарязани люспи, поставя се яйцето със залепеното листо надолу
добавя се нарязаният магданоз и 100 мл. оцет и се слагат да се варят на тих огън.
Варят се 10 минути след завиране, махат се от огъня и се оставят да изстинат във водата напълно.
След като изстинат марлите се махат и яйцата се почистват от люспите.
Коментари
Публикуване на коментар