Кюфтета със сос


 Днешната рецепта в никакъв случай не е за 100 хиляди лева и едва ли е достойна за Master chef или Hell's kitchen, но пък със сигурност е изключително вкусна, лесна и с достъпни продукти. 
 Това е една от онези манджички, които ти стоплят душата и навяват спомени за домашен уют.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
(за 4 порции)


  • 500 грама кайма
  • 1 голяма глава лук 
  • 1 голям морков
  • 1 кафена чашка ориз
  • 3 големи картофа
  • 1 чаена чаша домати от консерва 
  • 3-4 с.л. брашно
  • олио
  • чубрица, сол, черен пипер, червен пипер, магданоз


Омесвам каймата с ориза, чубрица и черен пипер на вкус и оформям 8 кюфтета, които овалвам в брашно.В дълбока тенджера загрявам 3-4 с.л. олио и задушавам нарязаната на полумесеци глава лук и настъргания морков. 



След като омекнат подправям със сол, червен пипер и чубрица и добавям доматите. Запържвам за кратко и доливам 1,5 л. вода.След като заври пускам кюфтенцата и оставям да ври на слаб огън под капак за 20-25 минути. 



Добавям нарязаните на едро картофи и готвя докато омекнат. 



Готовото ястие поръсвам обилно с пресен магданоз. 


Да ви е сладко!!! 


 

 


Коментари

Популярни публикации