Кюфтета със сос
Днешната рецепта в никакъв случай не е за 100 хиляди лева и едва ли е достойна за Master chef или Hell's kitchen, но пък със сигурност е изключително вкусна, лесна и с достъпни продукти.
Това е една от онези манджички, които ти стоплят душата и навяват спомени за домашен уют.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
(за 4 порции)
- 500 грама кайма
- 1 голяма глава лук
- 1 голям морков
- 1 кафена чашка ориз
- 3 големи картофа
- 1 чаена чаша домати от консерва
- 3-4 с.л. брашно
- олио
- чубрица, сол, черен пипер, червен пипер, магданоз
Омесвам каймата с ориза, чубрица и черен пипер на вкус и оформям 8 кюфтета, които овалвам в брашно.В дълбока тенджера загрявам 3-4 с.л. олио и задушавам нарязаната на полумесеци глава лук и настъргания морков.
След като омекнат подправям със сол, червен пипер и чубрица и добавям доматите. Запържвам за кратко и доливам 1,5 л. вода.След като заври пускам кюфтенцата и оставям да ври на слаб огън под капак за 20-25 минути.
Добавям нарязаните на едро картофи и готвя докато омекнат.
Готовото ястие поръсвам обилно с пресен магданоз.
Да ви е сладко!!!
Коментари
Публикуване на коментар