Пилешки хапки в еърфраер
Дълго време се чудих дали да се сдобия с това доста рекламирано чудо "фритюрник с горещ въздух", защото нещо не ми се връзваше как така, хем е пържено, хем няма мазнина.В крайна сметка съпругът ми реши вместо мен и така се сдобих с още един електроуред на който да търся място в кухнята ми.В крайна сметка се оказа, че сме направили една добра инвестиция, с оглед на рязкото повишение на цената на олиото.След първите опити с бланширани картофи, които наистина станаха страхотни реших да не изневерявам на себе си и да започна с експериментите.
Сега ще ви споделя рецептата за един успешен такъв, а именно така любимите на малки и големи пилешки хапки, в моят случай с хлебни трохи вместо с корнфлейкс.За пилешките хапки аз предпочитам обезкостени пилешки бутчета без кожа вместо филе, защото стават по-сочни.Другото важно нещо за сочни и вкусни хапки е предварителното мариноване на месото.Преди доста време в едно кулинарно предаване видях, че мариноват пилешкото с кисело мляко и от тогава само така мариновам месото, като само подправките са различни, според случая.Стандартно хапките се овалват в галета или корнфлейкс, за да са хрупкави, но аз наскоро открих хлебните трохи, които са доста популярни в чуждите рецепти.Приготвям си ги сама, което е идеален начин за оползотворяване на стар хляб. В блендер смилам хляба на едри трохи и след това ги изсушавам във фурната на 100 градуса с вентилатор разтлани в тава върху хартия за печене.Съхранявам ги в херметически затворен буркан.
Необходими продукти:
За хапките:
- 700 гр. обезкостени пилешки бутчета без кожа
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. горчица
- 2 с.л. соев сос
- подправка за пиле на Котани
- 2 ч.ч. хлебни трохи
- 100 гр. настърган пармезан
- сол
- 2 с.л. картофено нишесте
- 250 мл. вода
- 300 гр. майонеза
- сол
- чесън на гранули
В купа смесвам трохите, пармезана и сол на вкус.
Коментари
Публикуване на коментар