Кавърма



 Тази сутрин след нощната смяна минах през магазина да напазарувам, без да имам никакъв план, какво точно ще готвя.
 Сигурно на всеки се е случвало да стои и да се чуди, какво да измисли за обяд или вечеря и да си няма никаква идея.В крайна сметка реших, че ще купя едно хубаво парче свински гърди и ще го мисля по-късно.
 Първоначално реших, че ще заложа на класиката "Гърди с кисело зеле", ама пък едва вчера доядохме неделните сърми и този вариант отпадна.
 Огледах се какво имам налично у дома и реших-кавърма ще е, ама не каква да е, а запечена на фурна с яйца. 
 Речено-сторено, запретнах ръкавите и след един час крайният резултат е на лице, обяда и вечерята за днес са подсигурени, а утре пак ще го мислим :)


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 800 гр. свински гърди без кост
  • 2 големи глави кромид лук
  • 1 стрък праз
  • 3-4 стръка пресен лук
  • 4-5 сушени домати
  • 1 буркан печени червени чушки
  • 300 мл. доматено пюре
  • 6 яйца
  • свинска мас
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
  • лют червен пипер(по желание)
  • магданоз


 В дълбок тиган загряваме свинската мас и запържваме до златисто нарязаното на хапки свинско месо.С решетка го изваждаме и в мазнината запържваме трите вида лук, докато омекне.Добавяме нарязаните чушки и предварително накиснатите в топла вода сушени домати(водата не я изхвърляме).
  Готвим при непрекъснато бъркане 2-3 минути, посоляваме и поръсваме с чубрица.Добавяме червеният пипер и запържваме още една минутка, след което слагаме и доматеното пюре, ако ви се види прекалено гъсто може да добавите от водата в която са киснали сушените домати.
  Оставяме да заври и връщаме месото, разбъркваме добре и прехвърляме в тавичка, може и в глинен съд или в гювечета.
  Слагаме да се запече за 15 минути в загрята фурна, след което с лъжица правим вдлъбнатини по повърхността и във всяка чукваме по едно яйце, запичаме за още 5-6 минути.
Преди сервиране се поръсва с магданоз. 





ДОБЪР АПЕТИТ!!!





Коментари

Популярни публикации