Чушки пълнени с кайма и карфиолен ориз
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 ч.ч. карфиолен ориз
- 1 кг. мляно месо(аз си меля каймата, в този случай беше от свинска плешка)
- 1 глава лук
- 1 с.л. свинска мас(каймата от плешка е постничка, а тук гоним и мазнини)
- 1 с.л. чубрица
- 1 с.л. червен пипер
- 1/2 с.л.сол(ако ползвате готова кайма не добавяйте)
- 10-12 сурови чушки
Първо ще ви кажа, как да си приготвите карфиоленият ориз.Най-важното условие е да си намерите на пазара хубав и свеж карфиол, което в този сезон е лесна задача.След това го разделяте на розички, като запазвате и долната месеста част. Измивате го добре и го оставяте да се отцеди от водата.И сега имате два варианта, първият е да го настържете на дребно ренде, но аз лично предпочитам вторият.Слагам нарязаните розички в чопъра и с няколко кратки пулсации го смилам до големината на оризови зърна.
Тъй като за тази рецепта ни трябват само 2 ч.ч. чаши остатъка може да запазим във пликче във фризера.
В купа слагам всички съставки за плънката и омесвам добре.Оставям за 10-15 минути да поеме каймата аромата от подправките.
След това напълвам измитите и почистени от семето чушки, подреждам в тенджера, заливам с вода да ги покрие.Отгоре поставям една чиния, да ги затисне и варя на тих огън около час.
Готовите чушки сервирам с гъсто кисело мляко, тъй като още не съм открила удачен и режимен заместител на брашното във варената застройка.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар