Сладкиш със смокини
Астрономическата есен настъпи и е редно да я посрещнем с един сладкиш с аромат на есен и отиващо си лято.Сладки, като мед смокини, черен шоколад и аромат на ванилия са идеалната комбинация.Тази година смокините в двора се отблагодариха за грижите ни с много плодове, които благодарение на топлият септември станаха огромни и успяха да узреят, въпреки че сме доста на север от ширините на които виреят.Ще има и за сладко и за сладкиши и за хапване директно от дървото.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
мерителната ми чаша е с вместимост 240 мл.
- 4 яйца
- 1 и 1/2 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2 и 1/2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. олио
- 2 ванилии
- 1 бакпулвер
- 100 гр. черен шоколад
- 6 големи, добре узрели смокини
В купа разбиваме яйцата и захарта до побеляване с миксер.
После добавяме киселото мляко, олиото и на бавни обороти смесваме до еднородна смес.
След това на няколко пъти добавяме брашното смесено с бакпулвера и ванилията.
Към готовата смес добавяме шоколада начупен на парченца.Разбъркваме добре с лъжица.
Изсипваме сместа в тавичка застлана с хартия или намазана с олио и поръсена с брашно и отгоре нареждаме смокините нарязани на половинки.
печем в предварително загрята на 220 градуса фурна около 40 минути.
След като изстине, поръсваме с пудра захар.
АМИ ТОВА Е!!!
ДОБРЕ ДОШЛА ЕСЕН!!!
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар