Патладжан кебап
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 4-5 средно големи патладжана
- 1 кг.мляно месо от свинска плешка или телешко
- 250 гр. моцарела или кашкавал
- 1 консерва(500мл.) домати
- 2 яйца
- подправка за кайма
Измиваме патладжаните, надупчваме ги на две-три места с нож и ги слагаме да се пекът.
Обелваме изпечените патладжани и ги оставяме да изстинат.
Правим разрези в патладжаните и слагаме моцарела.
Омесваме каймата с две яйца и подправките.Аз ползвам тази ориенталска подправка.
Върху парче стреч фолио поставяме част от каймата, разстиламе я и слагаме отгоре патладжана.
Навиваме, като бонбон, така че каймата да обгърне патладжана отвсякъде.
В тавата наливаме доматите и отгоре подреждаме обвитите с кайма патладжани.
Запичаме за 40 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Поръсваме обилно с пресен магданоз и сервираме.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар