Пиле с броколи и бешамел от карфиол(Ниско въглехидратна рецепта)
Тази рецепта е за онези от вас, които обичат да експериментират, тя е подходяща за спазващите ниско-въглехидратен режим на хранене, а също и за тези, които избягват глутена.
Оригиналната рецепта може да видите ТУК
Пиле с броколи звучи съвсем обикновено, но бешамел от карфиол сигурно ви звучи странно.Гарантирам ви, че ако не знаете, че не е истински бешамел, няма да усетите разлика.Вкусът на броколите замаскира аромата на карфиол, а консистенцията е точно, като на класическият бешамел приготвен с брашно и мляко.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 глава карфиол
- 500 гр. пилешко бонфиле
- 2 пакета замразени броколи
- 100 гр.масло
- 100 гр. сирене Чедър(може да се замени и с кашкавал)
- сол, черен пипер
- 1с.л хранителна мая(по желание) ТУК може да прочетете, за качествата и ползите от неактивната хранителна мая.
Първо сваряваме карфиола докато омекне, изваждаме го от водата, но запазваме част от нея.В блендер пюрираме свареният карфиол подправен със сол и черен пипер и по желание 1 с.л неактивна хранителна мая, която му придава лек привкус на сирене.
Ако сместа е прекалено гъста добавяме малко от водата, в която сме сварили карфиола. Консистенцията трябва да е гладка и кремообразна.
В тиган загряваме маслото и запържваме пилешкото месо нарязано на късчета, след като се запържи месото, добавяме броколите, посоляваме и задушаваме до омекване на броколите.
Махаме от котлона и заливаме с бешамела,
разбъркваме добре.
Поръсваме обилно с настърган Чедър или кашкавал.
Запичаме във фурната за около 30 минути.
Надявам се да съм предизвикала вашето любопитство и да пробвате тази лесна, здравословна и много вкусна рецепта.
Журито у дома в лицето на моята дъщеря, която е страхотен почитател на класическата рецепта за пиле с броколи и бешамел се произнесе, че експеримента е сполучлив и дори не разбра, кое беше различното.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар