Руло от тиквички
Докато сме все още в сезона на тиквичките, да ви предложа и една рецепта за студено руло от тиквички с плънка от крема сирене, кашкавал и бекон.Рецептата е подходяща за хората, които избягват глутен, и също за спазващите ниско-въглехидратен режим на хранене.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА РУЛОТО:
- 500 гр. настъргани тиквички
- 6 яйца
- 200 грама настъргана моцарела или кашкавал
- копър
- сол
- 1 с.л.зехтин
ЗА ПЛЪНКАТА:
- 250 гр. крема сирене
- 100 гр. настърган кашкавал
- 200 гр. бекон на слайсове
Първо настъргваме тиквичките и ги слагаме в гевгир да се отцедят за 30 минути.В купа разбиваме яйцата, добавяме добре отцедените тиквички, моцарелата(кашкавала) и подправяме със сол и наситнен копър.В правоъгълна тава застлана с хартия за печене и леко намазана със зехтин изсипваме сместа и я разпределяме равномерно.
Печем 25минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, първите 10 минути на вентилатор, а после на горен и долен реотан.
Готовият блат навиваме още топъл на руло заедно с хартията и го оставяме да се охлади.
Разгъваме охладеният блат и намазваме с крема сиренето, отгоре настъргваме кашкавала и подреждаме бекона.
Завиваме на стегнато руло и оставяме да се охлади добре в хладилника.
Коментари
Публикуване на коментар