Руло от тиквички



 Докато сме все още в сезона на тиквичките, да ви предложа и една рецепта за студено руло от тиквички с плънка от крема сирене, кашкавал и бекон.Рецептата е подходяща за хората, които избягват глутен, и също за спазващите ниско-въглехидратен режим на хранене.



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

ЗА РУЛОТО:
  • 500 гр. настъргани тиквички
  • 6 яйца
  • 200 грама настъргана моцарела или кашкавал
  • копър
  • сол
  • 1 с.л.зехтин
ЗА ПЛЪНКАТА:
  • 250 гр. крема сирене
  • 100 гр. настърган кашкавал
  • 200 гр. бекон на слайсове

 Първо настъргваме тиквичките и ги слагаме в гевгир да се отцедят за 30 минути.В купа разбиваме яйцата, добавяме добре отцедените тиквички, моцарелата(кашкавала) и подправяме със сол и наситнен копър.В правоъгълна тава застлана с хартия за печене и леко намазана със зехтин изсипваме сместа и я разпределяме равномерно.


Печем 25минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, първите 10 минути на вентилатор, а после на горен и долен реотан.

Готовият блат навиваме още топъл на руло заедно с хартията и го оставяме да се охлади.

Разгъваме охладеният блат и намазваме с крема сиренето, отгоре настъргваме кашкавала и подреждаме бекона.

Завиваме на стегнато руло и оставяме да се охлади добре в хладилника.

Коментари

Популярни публикации