Халапеньо бомбички


 Тези малки пикантни бомбички са идеалното мезе, предястие, разядка(или както искате ги наречете) за всички любители на лютото.Естествено може да ги приготвите и със сладки чушлета, но ние у дома сме почитатели на всичко люто(храна, ракия, жени...) и затова нашите бомбички са огнени.Ако нямате Халапеньо, може да ползвате всеки по-едър и не прекалено лют сорт чушленца.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • 6 броя люти чушлета сорт Халапеньо
  • 200 гр.крема сирене
  • 50 грама гауда, чедър или кашкавал
  • 12 лентички бекон

 Измитите чушлета се разполовяват на две заедно с дръжките и внимателно се почистват от семките(препоръчвам да ползвате ръкавици).Така приготвените лодки се пълнят със смес от крема сирене и настърганата Гауда(чедър или кашкавал).Всяко чушленце се увива в лентичка бекон и се запича на силно нагорещена скара докато сирената се разтопят, а бекона започне да цвърчи :).

Следващият път ще пробвам, как ще са запечени във фурната.После се консумират с удоволствие и в добра компания.


ДА ВИ Е СЛАДКО!!!




Коментари

Популярни публикации