Халапеньо бомбички
Тези малки пикантни бомбички са идеалното мезе, предястие, разядка(или както искате ги наречете) за всички любители на лютото.Естествено може да ги приготвите и със сладки чушлета, но ние у дома сме почитатели на всичко люто(храна, ракия, жени...) и затова нашите бомбички са огнени.Ако нямате Халапеньо, може да ползвате всеки по-едър и не прекалено лют сорт чушленца.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 6 броя люти чушлета сорт Халапеньо
- 200 гр.крема сирене
- 50 грама гауда, чедър или кашкавал
- 12 лентички бекон
Измитите чушлета се разполовяват на две заедно с дръжките и внимателно се почистват от семките(препоръчвам да ползвате ръкавици).Така приготвените лодки се пълнят със смес от крема сирене и настърганата Гауда(чедър или кашкавал).Всяко чушленце се увива в лентичка бекон и се запича на силно нагорещена скара докато сирената се разтопят, а бекона започне да цвърчи :).
Следващият път ще пробвам, как ще са запечени във фурната.После се консумират с удоволствие и в добра компания.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар