Пълнени тиквички с яйца и сирене
В сезона на тиквичките ще ви представя една бърза, лесна и много вкусна рецепта.Въпреки, че никога не бях пробвала комбинация от тиквички с яйца и сирене, винаги съм била скептично настроена към нея, просто не ми звучеше вкусно, докато един ден мъжът ми не ме посрещна след работа с точно такива тиквички.Ами, какво да ви кажа, промених си мнението, изключително вкусни и много леки, а и са напълно съобразени с КЕТО режима на хранене, които спазваме у дома от известно време.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 тиквички
- 3 стръка пресен лук или глава стар
- 2 скилидки чесън
- 250 гр. овче сирене
- 3 яйца
- 100 гр. кашакавал
- връзка копър
- 2-3 с.л. зехтин
Разполовяваме тиквичките на две и с лъжица ги издълбаваме от месестата част, която запазваме за плънката.В тиган загряваме зехтина и запържваме лука и чесъна,добавяме наситнената месеста част на тиквичките и готвим, докато водата се изпари и остане на мазнина.Махаме тигана от огъня и оставяме да изстине, след което добавяме яйцата, натрошеното сирене и копъра и разбъркваме добре.
Пълним издълбаните тиквички със плънката и подреждаме в тавичка, в която сме сипали 1 к.ч. вода.Печем в силно загрята фурна около 30 минути или до готовност.Няколко минути преди да ги извадим ги поръсваме с настърган кашкавал.
Ами това е, бързо, лесно и ужасно вкусно.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар