Кашкавалено руло с пилешко и манголд (Кето рецепта)
Уникално, или както се изрази моят мъж"ненормално вкусно" ястие.Рецептата беше споделена от една жена в групата ВМ-НВХ/палео рецепти/менюта и кулинарни въпроси, която от своя страна я е видяла в украински кулинарен блог. Аз от своя страна не изневерих на себе си и я модифицирах по наш вкус и се получи невероятно вкусно ястие.Тук ще ви споделя моята интерпретация.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 400 гр. Гауда или качествен кашкавал
- 4 яйца
- 3 с.л. с връх кисело мляко
ЗА ПЛЪНКАТА
- 500 гр. пилешки пържоли от бут с кожата
- 1 връзка манголд(сигурно ще стане и със спанак)
- 100 гр. суров бекон на тънки слайсове
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 4-5 лъжици зехтин
- сол и черен пипер
В купа разбиваме яйцата и млякото и добавяме настърганата гауда и разбъркваме добре.Изсипваме сместа в застланата с хартия за печене тава на фурната и печем до порозовяване в добре загрята фурна.Докато се пече блата, приготвяме плънката.Всички продукти без бекона се слагат в блендер и се смилат.Изваждаме блата и разстиламе плънката,отгоре нареждаме бекона и завиваме на руло.Връщаме рулото във фурната и печем 30 минути покрито с алуминиево фолио и 10 минути без него, за да се запече добре.
Ами това е, просто, лесно и ужасно вкусно.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар