Тиквички пълнени със смляно свинско месо (Кето рецепта)




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ

  • 1 голяма тиквичка около 700 гр.(след издълбаването 550 гр.)
  • 1 глава лук(50 гр.)
  • 1 домат(120 г.р.)
  • 600 гр. свинско месо за готвене(смляно)
  • 2 с.л зехтин екстра върджин
  • 120 гр. кашкавал
  • сол, червен и черен пипер
  • копър, магданоз
(ВХ-5гр. М-60гр. Пр-31гр. Ккал-697) за една порция



Нарязваме тиквичката на шайби и издълбаваме вътрешната част.

В тиган загряваме зехтина и запържваме лука и мляното месо до готовност.Добавяме настърганият домат и оставяме да се задуши още 3-4 минути.Подправяме със солта и червеният и черен пипер.След, като свалим от огъня добавяме и нарязаният копър и магданоз.


Подреждаме шайбите тиквички в тавичка и ги пълним със сместа.Наливаме 1 ч.ч вода на дъното на тавичката, завиваме с алуминиево фолио и печем 30 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.


Изваждаме тавичката, махаме фолиото и слагаме върху всяка тиквичка от настърганият кашкавал.Връщаме във фурната за още 10 минути. Бързо, лесно и много вкусно, цялото приготовление отнема не повече от 1 час.




Да ви е сладко!!!

Коментари

Популярни публикации