Чипс от къдраво зеле(кейл)




Когато си на ниско въглехидратен режим, а ти се дояде чипс започваш да търсиш алтернативи.
 Този чипс от Кейл е една вкусна и ниско калорична алтернатива на традиционният картофен, единственият му недостатък е, че свършва бързо :)
 Тук може да видите рецептата в оригинал ЧИПС ОТ КЕЙЛ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 1 връзка къдраво зеле(Кейл)
  • зехтин
  • сол
  • чесън на прах

 Листата се измиват добре и се подсушават хубаво, най-добре в центруфуга за салати.Махаме дръжките и накъсваме на големи парчета.Поставяме ги в дълбока купа и поливаме с малко зехтин.Листата не бива да плуват в него, а просто да са добре намаслени, поръсваме малко сол и чесън на прах и внимателно разбъркваме, за да се покрият добре с мазнината и подправките.
 В тавата на печката поставяме хартия за печене и разпределяме листата.


Печем в силно загрята фурна с вентилатор за 4-5 минути, като внимаваме да не прегорят.




Да ви е сладко!!!



Коментари

Популярни публикации