Чия пудинг




 Днес ще ви представя един изключително бърз, лесен, здравословен и много вкусен десерт, любим на моята дъщеря.Плодовете, които може да добавите към него са в зависимост от вкусът ви и вашите предпочитания.Получава се страхотно с малини, ягоди, а в моят случай е с червен касис.Ако искате едновременно и да е здравословен, вместо захар може да ползвате подсладител, аз лично предпочитам да го приготвям с течна Стевия. 
 Една от основните съставки на десерта е Чията, която в последните години трайно се настани на нашата трапеза.Тя произхожда от Латинска Америка и всъщност това са семената на два вида Салвия. Семената съдържат алфа линоленова киселина и ненаситените мастни киселини омега-3. Продуктът е богат на антиоксиданти; подобрява адаптивността на организма към бърза промяна на външните условия, противодейства на стреса, стабилизира имунната система. Има детоксикиращо действие и не съдържа глутен. 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • 250 гр. заквасена сметана или цедено кисело мляко
  • 500 гр. кисело мляко с висок процент на масленост
  •   50 гр. захар или 10 мл. течна стевия
  • 1/2 ч.ч. семена от Чия
  • плодове за гарниране.

 В купа смесваме всички съставки без плодовете и разбъркваме до хомогенна смес.Насипваме в десертни чашки, като редуваме мляко с плодове.Оставяме за 2 часа в хладилника да се охлади.


ДА ВИ Е СЛАДКО!!!


Коментари

Популярни публикации