Омлет пица(ниско въглехидратен)



От известно време у дома се опитваме да спазваме Ниско Въглехидратен(Кето) режим на хранене.Днес реших да импровизирам и да превърна обикновеният омлет в нещо по-специално, което да отговаря на режима на поддържане на организма в кетоза. Така се роди този омлет пица, а думите на синът ми, че е по-вкусно от пица са признание, че наистина се получи.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за 4 порции

  • 8 яйца
  • 1 пакетче крема сирене
  • 40 г. настърган пармезан
  • 125 г. моцарела
  • 150 г. кашкавал
  • 100 г. прошуто или бекон
  • 4 с.л. доматена паста(без допълнително добавена захар)
  • пресен босилек



В кухненският робот разбиваме яйцата и крема сиренето до хомогенна смес, прибавяме половината настърган кашкавал и пармезана. В застлана с хартия тава изсипваме сместа и отгоре разпределяме нарязаната на кубчета моцарела. Запичаме за 15 минути в силно загрята фурна с вентилатор.Щом се зачерви го изваждаме и гарнираме с доматената паста, пресният босилек, прошутото и останалият настърган кашкавал.


Връщаме във фурната за още 5 минути докато кашкавала се разтопи.Ами това е, просто, лесно, бързо и изключително вкусно.




ДА ВИ Е СЛАДКО!!!



Коментари

Популярни публикации