Омлет пица(ниско въглехидратен)
От известно време у дома се опитваме да спазваме Ниско Въглехидратен(Кето) режим на хранене.Днес реших да импровизирам и да превърна обикновеният омлет в нещо по-специално, което да отговаря на режима на поддържане на организма в кетоза. Така се роди този омлет пица, а думите на синът ми, че е по-вкусно от пица са признание, че наистина се получи.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за 4 порции
- 8 яйца
- 1 пакетче крема сирене
- 40 г. настърган пармезан
- 125 г. моцарела
- 150 г. кашкавал
- 100 г. прошуто или бекон
- 4 с.л. доматена паста(без допълнително добавена захар)
- пресен босилек
В кухненският робот разбиваме яйцата и крема сиренето до хомогенна смес, прибавяме половината настърган кашкавал и пармезана. В застлана с хартия тава изсипваме сместа и отгоре разпределяме нарязаната на кубчета моцарела. Запичаме за 15 минути в силно загрята фурна с вентилатор.Щом се зачерви го изваждаме и гарнираме с доматената паста, пресният босилек, прошутото и останалият настърган кашкавал.
Връщаме във фурната за още 5 минути докато кашкавала се разтопи.Ами това е, просто, лесно, бързо и изключително вкусно.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Коментари
Публикуване на коментар