Сърца с гъби и кашкавал



Жега е, но трябва и да се яде...или по-скоро трябва мезе за студената бира и розе.

Необходими продукти(за 4 порции)

  • 1 кг. пилешки сърца
  • 800 гр. пресни печурки
  • 200 гр.кашкавал
  • 50 гр.краве масло
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 връзка копър
  • сол и черен пипер
  • лимон за сервирането

Пилешките сърца се изчистват добре, аз ги цепвам по средата и изрязвам кръвоносните съдове и мазнините.Измиват се добре и се слагат да се варят.Обикновено им трябват 25-30 минути да се сварят, след което се отцеждат от бульона.В дълбок тиган с незалепващо покритие слагаме маслото и запържваме нарязания на филиики чесън за 1 минута(внимавайте да не прегори, защото ще горчи), добавяме обелените и нарязани на филиики гъби и пържим, докато порозовеят.Добавяме отцедените от бульона сърца и пържим при непрекъснато бъркане още 4-5 минути, посоляваме и подправяме с черен пипер.Махаме от огъня и поръсваме с копъра, разбъркваме и прехвърляме в тавичка.Отгоре настъргваме кашкавала и запичаме за 8-10 минути в загрята фурна.Сервира се с резенчета лимон.Консумира се с добре охладено розе или ледена бира.

Да ви е сладко!!!

Коментари

Популярни публикации