Лютивка
Това е рецепта за любителите на пикантното, една лъжичка от лютивката е идеално допълнение към супите или ястията през зимата.Хубавото е, че ако не всички в семейството хапват люто, с нея можеш да овкусиш само твоята порция.
Необходимите продукти за 1 доза:
- 1 кг. изчистени от семките люти чушки(зелени и червени)
- 5-6 големи месести червени чушки
- 1 голяма връзка магданоз
- 2 с.л. сол
- латексови ръкавици(задължително)
Лютите чушки е хубаво да са от някой по-месест и едър сорт, моите са "Унгариян вакс хот"доста едри и люти.При почистването от семките, задължително ползвайте ръкавици, ако не искате ръцете ви да пламнат.Изчистените люти и сладки чушки слагам в тавата на фурната, като големите ги нарязвам на 2-3 големи парчета и ги запичам в загрята фурна за 10 минути, колкото леко да омекнат.
След, като се охладят леко, смилам всичко заедно с магданоза в блендера, овкусявам със сол.
Сипва се в малки бурканчета и се стерилизира за 15 минути.
Ами това е!!!
Да ви е сладко...или по-скоро люто :)!!!
Коментари
Публикуване на коментар