Лютивка



 Това е рецепта за любителите на пикантното, една лъжичка от лютивката е идеално допълнение към супите или ястията през зимата.Хубавото е, че ако не всички в семейството хапват люто, с нея можеш да овкусиш само твоята порция.

Необходимите продукти за 1 доза:


  • 1 кг. изчистени от семките люти чушки(зелени и червени)
  • 5-6 големи месести червени чушки
  • 1 голяма връзка магданоз
  • 2 с.л. сол
  • латексови ръкавици(задължително)
 Лютите чушки е хубаво да са от някой по-месест и едър сорт, моите са "Унгариян вакс хот"доста едри и люти.При почистването от семките, задължително ползвайте ръкавици, ако не искате ръцете ви да пламнат.Изчистените люти и сладки чушки слагам в тавата на фурната, като големите ги нарязвам на 2-3 големи парчета и ги запичам в загрята фурна за 10 минути, колкото леко да омекнат.

 След, като се охладят леко, смилам всичко заедно с магданоза в блендера, овкусявам със сол.

Сипва се в малки бурканчета и се стерилизира за 15 минути.



Ами това е!!!
Да ви е сладко...или по-скоро люто :)!!!

Коментари

Популярни публикации