Шоколадов чийзкейк с извара
Това е една от онези рецепти, които се приготвят бързо, не изискват много продукти и време, а резултатът е повече от впечатляващ.
Необходими продукти:
- 200 гр. чаени бисквити
- 125 гр. краве масло
- 150 гр. черен шоколад
- 4 с.л. захар
- 1 с.л. какао на прах
- ванилия
- 750 гр. нискомаслена извара
- 500 мл. течна сладкарска сметана
- 1 пакетче желатин
Бисквитите смиламе в блендер и добавяме разтопеното масло.Изсипваме маслените трохи на дъното на откопчаваща се форма и притискаме с лъжица, за да оформим основата на чийзкейка, оставяме за 30 минути в хладилника да се охлади.През това време в дълбока купа сипваме изварата, захарта, ванилията и сметаната и с помощта на пасатор разбиваме до гладка консистенция.Добавяме разтопеният на водна баня шоколад и разбиваме още малко.
Желатинът се накисва във вода и се оставя да набъбне, след което се разтопява на водна баня.Добавяме желатинът към крема и разбъркваме добре.Изсипваме върху охладеният блат, заглаждаме и оставяме за 4 часа да стегне в хладилника.Готовият чийзкейк поръсваме обилно с какао.
С удоволствие ще го направя! Изглежда апетитно!
ОтговорИзтриване