Солен хлебен пудинг
Хлебен пудинг звучи малко претенциозно, но всъщност това е една бърза и лесна рецепта от типа "изпразни хладилник" Приготвянето отнема малко време, а резултата е много вкусен.
Необходими продукти:
- 8-10 филии стар хляб
- 200 грама шунка или друг колбас
- 150 грама кашкавал
- 4 яйца
- 500 мл. течна сметана или прясно мляко
- сол
- черен пипер
- олио
Натрошаваме хляба на парчета, а шунката нарязваме на кубчета.Намазваме тавичка с диаметър 30 см. обилно с олио и изсипваме половината натрошен хляб.Отгоре слагаме шунката и половината настърган кашкавал.Покриваме с втората половина от хляба и поръсваме обилно с кашкавал.Заливаме с яйцата разбити със сметаната и подправени със сол и черен пипер.Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Коментари
Публикуване на коментар