Фарината(плосък нахутен хляб)
Фаринатата е традиционен италиански нахутен хляб.Приготвя се много лесно и е много вкусен, особено в комбинация с хумус.Идеален е за вегани, постещи и хора с непоносимост към глутена.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. нахутено брашно
- 2 ч.ч. вода
- сол и пипер на вкус.
- мащерка, риган, розмарин по 1 ч.л.
- 4-5 с.л. зехтин
В купа смесваме брашното с водата и подправките и разбъркваме добре.Консистенцията трябва да е като боза или палачинково тесто, за това не добавяйте водата наведнъж..Оставяме да отлежи 1-2 часа.
Загряваме фурната на 220 градуса, намазваме обилно тавата на фурната със зехтина и изсипваме сместа.Печем докато се зачерви и стане хрупкаво.Отгоре може да намажем със зехтин и смачкан чесън.
Да ви е сладко!!!
Коментари
Публикуване на коментар