Кралски чийзкейк с ябълки и извара(Королевская ватрушка)



 Сладкишите с извара са много популярни в руската кухня, а един от най-популярните е именно Королевская ватрушка или Кралският чийзкейк, въпреки че според мен чийзкейк не е най-точният превод на ватрушка. Най-общо казано това е трислоен сладкиш от маслени трохи и нежна плънка от извара, захар, яйца и ябълки.Изварата е един от най-полезните млечни продукти, но е трудно да накараме децата да я консумират, този вкусен десерт е един от начините да присъства в менюто на най-малките.Вкусен е топъл, но още по-вкусен е, когато се охлади.


Необходими продукти:

за маслените трохи:

  • 200 гр. брашно
  • 2 с.л. захар
  • 125 гр.студено масло
  • 1 к.л. сода за хляб
за плънката:
  1. 5 яйца
  2. 1 ч.ч. захар + 2 с.л. за поръсване
  3. 500 гр. хубава извара
  4. 1 ванилия
  5. 2 ябълки
  6. канела

В купа сипваме брашното, содата и 2 с.л. захар и смесваме добре.Добавяме нарязаното на кубчета студено масло и започваме да претриваме с пръсти, докато се получат трохи.
Прибираме купата на студено, докато приготвяме плънката.



За плънката в дълбока купа слагаме изварата, яйцата, захарта и ванилията и пасираме до еднородна смес.




Ябълките обелваме и нарязваме на малки кубчета.
Застиламе дъното и стените на откопчаваща се форма за торта с хартия за печене.На дъното на формата изсипваме 1/3 от маслените трохи и ги разпределяме така, че да няма празни места.

Отгоре изсипваме плънката и поръсваме с половината от останалите ни маслени трохи.

Нареждаме кубчетата ябълка, поръсваме с 2 с.л. захар и канела на вкус и останалите трохи.



Печем за 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна.






Ами това е.
Да ви е сладко!!!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации