Кралски чийзкейк с ябълки и извара(Королевская ватрушка)
Сладкишите с извара са много популярни в руската кухня, а един от най-популярните е именно Королевская ватрушка или Кралският чийзкейк, въпреки че според мен чийзкейк не е най-точният превод на ватрушка. Най-общо казано това е трислоен сладкиш от маслени трохи и нежна плънка от извара, захар, яйца и ябълки.Изварата е един от най-полезните млечни продукти, но е трудно да накараме децата да я консумират, този вкусен десерт е един от начините да присъства в менюто на най-малките.Вкусен е топъл, но още по-вкусен е, когато се охлади.
Необходими продукти:
за маслените трохи:
- 200 гр. брашно
- 2 с.л. захар
- 125 гр.студено масло
- 1 к.л. сода за хляб
за плънката:
- 5 яйца
- 1 ч.ч. захар + 2 с.л. за поръсване
- 500 гр. хубава извара
- 1 ванилия
- 2 ябълки
- канела
В купа сипваме брашното, содата и 2 с.л. захар и смесваме добре.Добавяме нарязаното на кубчета студено масло и започваме да претриваме с пръсти, докато се получат трохи.
Прибираме купата на студено, докато приготвяме плънката.
За плънката в дълбока купа слагаме изварата, яйцата, захарта и ванилията и пасираме до еднородна смес.
Ябълките обелваме и нарязваме на малки кубчета.
Застиламе дъното и стените на откопчаваща се форма за торта с хартия за печене.На дъното на формата изсипваме 1/3 от маслените трохи и ги разпределяме така, че да няма празни места.
Отгоре изсипваме плънката и поръсваме с половината от останалите ни маслени трохи.
Нареждаме кубчетата ябълка, поръсваме с 2 с.л. захар и канела на вкус и останалите трохи.
Печем за 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Ами това е.
Да ви е сладко!!!
Благодарим за рецептата! За нашето семейство е перфектна. :)
ОтговорИзтриване