Кавърма със свинско и гъби
Кавърмата е едно от любимите ястия на българина.Простичко, бързо и лесно за приготвяне, не изисква много продукти и предварителни подготовки.Това е моята рецепта, по-същият начин приготвям и с пилешко месо.
Необходими продукти:
- 600 гр. свинско месо
- 3 големи глави лук
- 500 гр. пресни печурки
- 2 с.л. доматено пюре
- 300 мл.вода
- олио
- червен пипер
- сол
- чубрица
- магданоз
В дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие загряваме 3-4 с.л. олио и слагаме да се запържи нарязаният на полумесеци лук, после добавяме нарязаното на кубчета месо и задушаваме 10-на минути.Добавяме и нарязаните на филийки гъби, червеният пипер, солта и чубрицата и разбъркваме добре.Заливаме с доматеното пюре разредено с водата и оставяме да къкри на тих огън, докато месото омекне и ястието се сгъсти и остане само на мазнина.
Сервира се обилно поръсено с магданоз.
Да ви е сладко!!!
Коментари
Публикуване на коментар