Кавърма със свинско и гъби



Кавърмата е едно от любимите ястия на българина.Простичко, бързо и лесно за приготвяне, не изисква много продукти и предварителни подготовки.Това е моята рецепта, по-същият начин приготвям и с пилешко месо.


Необходими продукти:


  • 600 гр. свинско месо
  • 3 големи глави лук
  • 500 гр. пресни печурки
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 300 мл.вода
  • олио
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • магданоз
 В дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие загряваме 3-4 с.л. олио и слагаме да се запържи нарязаният на полумесеци лук, после добавяме нарязаното на кубчета месо и задушаваме 10-на минути.Добавяме и нарязаните на филийки гъби, червеният пипер, солта и чубрицата и разбъркваме добре.Заливаме с доматеното пюре разредено с водата и оставяме да къкри на тих огън, докато месото омекне и ястието се сгъсти и остане само на мазнина.
Сервира се обилно поръсено с магданоз.

Да ви е сладко!!!

Коментари

Популярни публикации