Пиле лютика
Пиле лютика, или пиле паприкаш е още една от любимите летни рецепти-простичка и много вкусна тя е типична за северозападният край на нашата родина.Най-вкусна е, когато всичко идва директно от градината, както беше едно време на село при баба.В моят случай всичко е произведено от нас, с изключение на пилето, то е армаган от свекървата-щастливо и отгледано свободно.
Необходими продукти:
- 1/2 пиле
- 2 големи глави лук
- 4-5 скилидки чесън
- 6-7 чушки
- 600-700 гр. домати
- олио
- сол
- чубрица
- магданоз
Пилето се нарязва на порции и се запържва в малко олио до зачервяване в тенджера с незалепващо покритие.Запърженото месо се изважда и в същата мазнина се слага лукът нарязан на кубчета и чесънът на филийки.След като се запържи леко лукът се добавят чушките нарязани на кубчета, след като и те омекнат се добавят обелените и нарязани на дребно домати. Ястието се посолява, поръсва се с чубрица, парчетата пиле се връщат обратно в тенджерата, залива се с 1 ч.ч. вода и се оставя да къкри на тих огън, докато месото омекне и остане на мазнина.Преди сервиране се поръсва обилно с магданоз.
Ами това е
Да ви е сладко!!!
Коментари
Публикуване на коментар