Пукани мариновани люти чушленца
В сезона на консервирането дойде времето и за приготвянето на маринованите люти чушленца.
Тази рецепта е без консерванти и не се стерилизира.Захарта на пръв поглед изглежда много, но всъщност крайният резултат са пикантни, сладко-кисели люти чушленца и морковчета.
Необходими продукти:
- 1 кг. люти чушки
- 500 гр. моркови
- 3-4 глави чесън
- 1 връзка магданоз
- 1 л. винен оцет
- 500 гр. захар
- 4 с.л. сол
- 10-15 зърна черен пипер
- 1 пакетче(10 гр.) синап
Чушлетата се измиват, дръжките се отрязват и се надупчват на няколко места, след което се запичат леко, аз ползвам за целта грил тиган.
В тенджера слагаме оцета, захарта, солта и подправките и слагаме да заври.В горещата марината слагаме опуканите чушлетата, нарязаните на колелца моркови, обеленият и нарязан на едро чесън и нарязаният магданоз.
Престояват така около час, след което се насипват в буркани, без да се притискат много.Отгоре се долива останалата марината до ръба на буркана.
Да ви е сладко!!!
Коментари
Публикуване на коментар