Дроб по селски
Това е рецептата по която аз приготвям дроб по селски, не претендирам, че е оригинална, но пък е много вкусна.Препоръчвам я на всички любители на свински черен дроб.
Необходими продукти:
- 500 гр. свински черен дроб
- 7-8 печени червени и зелени чушки
- 1 голяма глава кромид лук
- 3-4 скилидки чесън
- 2 с.л. доматено пюре концентрат
- 200 мл.вода
- сол
- червен пипер
- чубрица
- олио
- магданоз
- 200 мл.прясно мляко
Черният дроб се нарязва на големи парчета и се накисва в прясното мляко за 2-3 часа, след което се измива и се подсушава.В дълбок тиган с незалепващо дъно загряваме 3-4 с.л олио и слагаме дроба да се запържи добре от всички страни.Добавяме лукът нарязан на полумесеци и скилидките чесън нарязани на колелца.Задушаваме лукът до омекване.Добавяме 1 ч.л. червен пипер, сол, и чубрица и разбъркваме добре.Прибавяме нарязаните печени чушки и пържим още 3-4 минути.Накрая добавяме пюрето разтворено с вода и оставяме да къкри на тих огън 10-15 минути.Преди сервиране се поръсва с пресен магданоз.
Ами това е.
Да ви е сладко!!!
Коментари
Публикуване на коментар