Доматена крем супа
Като заклет любител на крем супите я приготвих веднага, още повече, че сега имам всички необходими продукти директно от градината.Веднага я добавям в графата любими.Идеално се вписва и в режимът на разделно хранене, който се опитваме да спазваме у дома от известно време.Може да се комбинира с препечена филийка, или пък с натрошено сирене, а защо не и с лъжица заквасена сметана.Може да се консумира топла или студена, кой както я обича.Аз лично я предпочитам гореща и поръсена с черен пипер и чили.
Необходими продукти:
- 1 кг. добре узрели домати
- 1 голяма или 2-3 по-малки глави лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 л. зеленчуков бульон
- стръкчета пресен риган, мащерка и босилек
- свеж магданоз за поръсване
- сол
- зехтин
Измитите и почистени домати се нарязват на четвъртинки, лукът също се реже на едро, добавят се чесънът и клонките с подправки, посолява се и се полива със зехтин.Пече се около 45 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Изпечените зеленчуци се пасират или смилат в блендер, минават се през едра цедка или гевгир, за да се отстранят несмлените люспи.Добавя се зеленчуковият бульон и се слага да заври, оставяме да ври не повече от 5-10 минути.Преди да сервираме поръсваме с пресен магданоз и черен пипер.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар