Доматена крем супа


Рецептата за тази крем супа е от предаването Бон Апети 
Като заклет любител на крем супите я приготвих веднага, още повече, че сега имам всички необходими продукти директно от градината.Веднага я добавям в графата любими.Идеално се вписва и в режимът на разделно хранене, който се опитваме да спазваме у дома от известно време.Може да се комбинира с препечена филийка, или пък с натрошено сирене, а защо не и с лъжица заквасена сметана.Може да се консумира топла или студена, кой както я обича.Аз лично я предпочитам гореща и поръсена с черен пипер и чили.

Необходими продукти:
  • 1 кг. добре узрели домати
  • 1 голяма или 2-3 по-малки глави лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 л. зеленчуков бульон
  • стръкчета пресен риган, мащерка и босилек
  • свеж магданоз за поръсване
  • сол
  • зехтин
Измитите и почистени домати се нарязват на четвъртинки, лукът също се реже на едро, добавят се чесънът и клонките с подправки, посолява се и се полива със зехтин.Пече се около 45 минути в загрята на 200 градуса фурна.


Изпечените зеленчуци се пасират или смилат в блендер, минават се през едра цедка или гевгир, за да се отстранят несмлените люспи.Добавя се зеленчуковият бульон и се слага да заври, оставяме да ври не повече от 5-10 минути.Преди да сервираме поръсваме с пресен магданоз и черен пипер.
Да ви е сладко!

Коментари

Популярни публикации