Постни банички с гъби и маслини
Необходими продукти:
- 1 пакет точени кори(Одрински)
- 4-5 големи пресни печурки
- 3 стръка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 2 домата
- шепа маслини без костилка
- пресни подправки-магданоз, босилек, риган, мащерка и розмарин
- сол
- олио
- настърган пармезан(по желание)
В малко олио задушаваме нарязаните на дребно чесън, лук и гъби.След като омекнат добавяме нарязаните на ситно обелени домати, подправяме със сол.Като изври течността от доматите добавяме нарязаните маслини и готвим още 3-4 минути.След като свалим от огъня добавяме и пресните подправки.Оставяме плънката да изстине.
Одринските кори са кръгли, нарязваме ги на 4 триъгълника всяка.В широката част слагаме 2 лъжици от плънката, прибираме краищата и навиваме на стегнато руло, всяко потапяме за секунда в купа с вода и редим в тава постлана с хартия за печене.Поръсваме с няколко капки олио и щипка настърган пармезан и печем в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Да ви е вкусно!
Коментари
Публикуване на коментар