Постни банички с гъби и маслини






Необходими продукти:



  • 1 пакет точени кори(Одрински)
  • 4-5 големи пресни печурки
  • 3 стръка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 домата
  • шепа маслини без костилка
  • пресни подправки-магданоз, босилек, риган, мащерка и розмарин
  • сол
  • олио
  • настърган пармезан(по желание)

В малко олио задушаваме нарязаните на дребно чесън, лук и гъби.След като омекнат добавяме нарязаните на ситно обелени домати, подправяме със сол.Като изври течността от доматите добавяме нарязаните маслини и готвим още 3-4 минути.След като свалим от огъня добавяме и пресните подправки.Оставяме плънката да изстине.
Одринските кори са кръгли, нарязваме ги на 4 триъгълника всяка.В широката част слагаме 2 лъжици от плънката, прибираме краищата и навиваме на стегнато руло, всяко потапяме за секунда в купа с вода и редим в тава постлана с хартия за печене.Поръсваме с няколко капки олио и щипка настърган пармезан и печем в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.




Да ви е вкусно!





Коментари

Популярни публикации