Ябълкови кексчета с хрупкав топинг


Ухание на ябълки, канела и масло....Ухание на есен...




Рецептата е вариация на тези Ябълкови мъфини но вместо кисело мляко са приготвени с прясно и имат страхотен топящ се в устата топинг


Необходими продукти:

1ч.ч. =240 мл.

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч.захар
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1/2 ч.ч.олио 
  • 2 и 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 бакпулвер
  • 1 ч.л. канела
  • 2 средно големи ябълки


За топинга:

  • 60 гр. масло
  • 1/2 пакет(70 гр.) чаени бисквити
маслото и бисквитите се смилат в блендер на трохи

Начин на приготвяне:

 Яйцата, захарта, прясното мляко и олиото се разбиват с вилица, добавя се наведнъж брашното смесено с бакпулвера и канелата и се разбърква до усвояването му, дори и да има бучки, няма проблем. Накрая добавяме двете настъргани ябълки и разбъркваме хубаво. Формичките се пълнят на 2/3 и отгоре се поръсват маслените трохи, пекът се в предварително загрята на 180 градуса фурна, пробват се с клечка, за 18-20 минути са готови.

Коментари

Популярни публикации