Ябълкови кексчета с хрупкав топинг
Ухание на ябълки, канела и масло....Ухание на есен...
Рецептата е вариация на тези Ябълкови мъфини но вместо кисело мляко са приготвени с прясно и имат страхотен топящ се в устата топинг
Необходими продукти:
1ч.ч. =240 мл.
- 2 яйца
- 1 ч.ч.захар
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.ч.олио
- 2 и 1/2 ч.ч. брашно
- 1 бакпулвер
- 1 ч.л. канела
- 2 средно големи ябълки
За топинга:
- 60 гр. масло
- 1/2 пакет(70 гр.) чаени бисквити
маслото и бисквитите се смилат в блендер на трохи
Начин на приготвяне:
Яйцата, захарта, прясното мляко и олиото се разбиват с вилица, добавя се наведнъж брашното смесено с бакпулвера и канелата и се разбърква до усвояването му, дори и да има бучки, няма проблем. Накрая добавяме двете настъргани ябълки и разбъркваме хубаво. Формичките се пълнят на 2/3 и отгоре се поръсват маслените трохи, пекът се в предварително загрята на 180 градуса фурна, пробват се с клечка, за 18-20 минути са готови.
Коментари
Публикуване на коментар