Овесени сладки с мед и сусамов тахан
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 3 с.л. мед
- 3 с.л. сусамов тахан
- 1/3 ч.ч. зехтин
- 1 бакпулвер
- 1 ч.ч. овесени трици
- 200г. финни овесени ядки
- ванилия
В купа смесваме всички продукти без триците и ядките и смесваме добре.После добавяме овесените ядки и овесените трици и оставяме да почине 30 минути в хладилника.От тестото с леко навлажнени ръце оформяме топчета колкото орех и леко ги сплескваме.Нареждаме ги в застлана с хартия тава, като оставяме разстояние между тях.Пекът се 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна.След като се извадят се оставят да изстинат леко преди да ги извадите от тавата, защото са меки.
Привет! Хубава рецепта, но кога се използват триците и ядките?
ОтговорИзтриване