Средиземноморска тарта с риба тон, тиквички и чушки





Рецептата за тази бърза и много вкусна тарта видях за първи път в списание BBC Good Food и от тогава стана любима у дома.


Необходимите продукти:





  1 опаковка бутер тесто

  2-3 с.л олио или зехтин

  • 2 тиквички, едро настъргани
  • 200 г. крем сирене с чесън и подправки

  • 185 г риба тон от консерва, отцедена и натрошена

  • 2 печени чушки, нарязани на ивици

  • 1 с.л. каперси, отцедени

  • черни маслини без костилки
Загрейте фурната на 200 градуса. Разстелете бутер тестото върху голяма тава, покрита с хартия за печене. Разрежете леко тестото на 1 см от краищата му, като внимавате да не го отрежете напълно. Набодете с вилица тестото навътре от ивицата. Печете 15 мин.Докато тестото се пече, в загрят тиган задушете настърганите тиквички, докато омекнат, а водата се изпари. Оставете ги да изстинат малко, преди да ги смесите с крем сиренето.Извадете бутер тестото от фурната и натиснете леко с лъжица, ако има издути зони, без ивицата по края. Разпределете сместа от тиквичките. Поръсете с риба тон, наредете лентите чушки и добавете каперсите. Накрая сложете маслините и печете още 15 мин, докато тестото стане златисто, бухне и се изпече напълно.




оригиналната рецепта може да видите ТУК

Коментари

Популярни публикации