Свинско със зеленчуци по китайски
Необходими продукти:
6-7 средно големи пресни печурки
1 пакет зеленчуци китайски микс( моите са от Лидъл)
2 с.л. соев сос
1 с.л. оризов оцет(може и без него)
1 к.л. джинджифил на прах, или парченце пресен нарязан на
ситно
1 к.л. чесън на прах
1к.л. лимонова трева на прах
1 с.л. с връх натурално нишесте
1 белтък
Сол
Олио
Сварен ориз за гарнитура
Месото се смесва с белтъка, нишестето, соевият сос, чесънът,
джинджифила и лимоновата трева, разбърква се добре и се оставя поне за час да
се маринова в хладилника.В сгорещен тиган се сипват3-4 с.л. олио и се изпържва
месото за 10-15 минути, добавят се гъбите и зеленчуковият микс и се готви още
10-15 минути, зеленчуците трябва да останат хрупкави.Сервира се със сварен
ориз.Според вкуса може да се добави и люта чушка или чили.
Коментари
Публикуване на коментар