Хрупкави пилешки филета





Необходими продукти за 4 порции:


  • 800 грама пилешко филе
  • 3 с.л. кисело мляко
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 к.л. чесън на прах
  • сол на вкус
  • клонка пресен розмарин
  • 6 с.л. корнфлейкс
  • 3 с.л. галета
  • 2 с.л. сусам

Нарязваме филето на ленти с дебелина 2-3 см. и го мариноваме за 2-3 часа в млякото, зехтина, соевият сос, нарязаният розмарин, солта и чесъна.


В купа смесваме натрошеният корнфлейкс, галетата и сусама, овалваме всяко филенце от всички страни и ги подреждаме в тава застлана с хартия за печене и намазана с олио.Поливаме със струйка олио и отгоре и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна на вентилатор за около 30 минути.

Коментари

Популярни публикации