Хрупкави пилешки филета
Необходими продукти за 4 порции:
- 800 грама пилешко филе
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. соев сос
- 2 с.л. зехтин
- 1 к.л. чесън на прах
- сол на вкус
- клонка пресен розмарин
- 6 с.л. корнфлейкс
- 3 с.л. галета
- 2 с.л. сусам
Нарязваме филето на ленти с дебелина 2-3 см. и го мариноваме за 2-3 часа в млякото, зехтина, соевият сос, нарязаният розмарин, солта и чесъна.
В купа смесваме натрошеният корнфлейкс, галетата и сусама, овалваме всяко филенце от всички страни и ги подреждаме в тава застлана с хартия за печене и намазана с олио.Поливаме със струйка олио и отгоре и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна на вентилатор за около 30 минути.
Коментари
Публикуване на коментар