Шоколадова бисквитена торта



 Всъщност това си е съвсем обикновена бисквитена торта, само дето обичайният крем с нишесте е заменен от шоколадов пудинг и натурален шоколад, в резултат на което се получи една прекрасна, лека торта с много шоколадов вкус.

Необходими продукти:
  • 2 пакета бисквити Закуска
  • 2 пакета шоколадов пудинг на др.Йоткер
  • 1 л. прясно мляко
  • 2 банана
  • 8 с.л. захар
  • 200 гр. натурален шоколад

В тенджера слагаме да заври млякото и начупеният шоколад, като непрекъснато бъркаме.След като млякото заври, на тънка струйка и при непрекъснато бъркане сипваме предварително разтворените в 100 мл.вода пудинги и захар.Варим 1-2 минути докато се сгъсти.
 В правоъгална тортена форма или тава нареждаме един ред бисквити, намазваме обилно с крем и отгоре нареждаме банани на колелца.По този начин редуваме пластовете, като накрая завършваме с крем, декорираме с шоколадови пръчици.Тортата трябва да престои в хладилника минимум 6 часа, за да омекнат добре бисквитите.



Коментари

Популярни публикации