Пурички с кайма



Тези дни бях на гости в Димитровград и съвсем естествено посетих местната забележителност-пазарът.Освен всичко останало си купих и два пакета от ето тези кори 

Жената, която продаваше на щанда каза, че ги приготвя с плънка от сирене, но аз реших да импровизирам с плънка от кайма, лук и подправки.

Необходими продукти:

-1 опаковка турски триъгълни кори, може и с финни кори.
-500 гр.кайма
-1 глава лук
-червен пипер и чубрица на вкус и ето тази подправка от Лидъл 


В тиган с незалепващо дъно задуших с една лъжица олио лукът и каймата и добавих подправките.

В основата на всяка триъгълна кора поставих по една супена лъжица от плънката, прибрах двата края и навих на руло, като върха намазах с малко вода да се прилепи.






Готовите пурички се пържат в олио от всички страни да приятен загар :) и се отцеждат върху домакинска хартия.Получи се идеално мезе за бирата.

Коментари

Популярни публикации