Нежни ябълкови мъфини




Оригиналната рецепта е за лесни ябълкови квадрати http://juliasalbum.com/2013/09/apple-squares-recipe/ , но аз реших да я приготвя, под формата на мъфини. Получиха са нежни, много ябълкови и с наситен аромат на канела малки бижута, които се топят в устата.



Необходими продукти:

 1 ч.ч. = 240 мл.

-3 средно големи ябълки, обелени, почистени и нарязани на дребни кубчета
-1 ч.л. канела
-4 с.л. кафява захар
-1 и 1/4 ч.ч. брашно
-1 ч.ч. захар
-1/3 ч.ч. кисело мляко
-1/3 ч.ч. олио
-2 яйца
-щипка сол
-1 бакпулвер
-1 ванилия
-пудра захар за поръсване



В купа смесваме ябълките, канелата и кафявата захар и разбъркваме добре.В друга купа смесваме брашното, бакпулвера, ванилията и солта.









В по-голяма купа разбиваме с вилица захарта и течните съставки.













Към тях добавяме наведнъж сухата смес и разбъркваме добре. 

















Добавяме ябълките и отново разбъркваме.




Насипваме във формичките за мъфини и печем 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.След като изстинат малко обилно ги поръсваме с пудра захар.

Коментари

Популярни публикации