Ябълков сладкиш
Днес настъпва астрономическата есен, затова ви предлагам един бърз сладкиш който е събрал в себе си ароматите на сезона.
Необходими продукти:
1 ч.ч.=240 мл.
-4 яйца
-1 ч.ч. захар
-2 ч.ч. брашно
-1/ 2 ч.ч. олио
-1/2 ч.ч. горещо прясно мляко
-1 ч.л. канела
-1 бакпулвер
-2 ябълки
-пудра захар за поръсване
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване след което на тънка струйка сипваме олиото.Прибавяме брашното пресято с бакпулвера и канелата и разбиваме на ниска скорост до усвояването му.При непрекъснато бъркане добавяме и горещото мляко.Към сместа прибавяме нарязаните на дребни кубчета ябълки, може и да се рендосат, но тогава няма да се усещат парченцата плод.Изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка и печем около 40 минути на 200 градуса.След като изстине поръсваме обилно с пудра захар.
Необходими продукти:
1 ч.ч.=240 мл.
-4 яйца
-1 ч.ч. захар
-2 ч.ч. брашно
-1/ 2 ч.ч. олио
-1/2 ч.ч. горещо прясно мляко
-1 ч.л. канела
-1 бакпулвер
-2 ябълки
-пудра захар за поръсване
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване след което на тънка струйка сипваме олиото.Прибавяме брашното пресято с бакпулвера и канелата и разбиваме на ниска скорост до усвояването му.При непрекъснато бъркане добавяме и горещото мляко.Към сместа прибавяме нарязаните на дребни кубчета ябълки, може и да се рендосат, но тогава няма да се усещат парченцата плод.Изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка и печем около 40 минути на 200 градуса.След като изстине поръсваме обилно с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар