Киш с пушено месо, маслини и пушено сирене

Това е една от рецептите от типа изпразни хладилник, в плънката може да се сложат различни видове колбаси и сирена.



За масленото тесто:

250 грама брашно и 1 ч.л. сол се смесват със 125 грама студено масло нарязано на парченца, претриват се с ръце докато стане като пясък, добавя се 1 яйце и се оформя на топка.Оставяме тестото да престои 30 минути в хладилника.

Плънката е от нарязано пушено месо, маслини, пушено сирене, кисели краставички и кашкавал. За заливката разбиваме 2 яйца и 300 мл.готварска сметана.

Загряваме фурната на 200 градуса, растиламе тестото с пръсти, като оформяме и борд отстрани, застиламе отгоре с хартия за печене и посипваме с топчета за печене, аз ползвам един пакет леща за тази цел.Печем 10 минути, изваждаме и махаме хартията.Разпределяме плънката, заливаме със заливката и връщаме за още 30 минути във фурната.




Коментари

Популярни публикации