Селски хляб

Тези от вас, които са прекарвали летните ваканции на село при баба знаят за какво говоря. Вкусът на този хляб, е един от вкусовете на моето детство. Обичах да ме пращат на селската фурна, която във времената преди социалните мрежи беше мястото, където можеш да научиш всички новини и клюки. На връщане от нея хлябът задължително оставаше без част от вкусната си топла коричка.




Необходими продукти:

500 гр. брашно
300 мл. хладка вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол


От продуктите замесваме меко тесто, оформяме го и правим няколко напречни разреза. Поръсваме го с малко брашно и го поставяме в застлана с хартия за печене правоъгълна форма за кекс. Оставяме го да втаса на топло за 20-30 минути. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Коментари

Популярни публикации